Hormonen dirigeren je gezondheid en ik help je daarbij

Vanaf dat ik me kan herinneren heb ik altijd heel veel last gehad van hormonale klachten rondom mijn menstruatie. Heftige bloedingen, PMS, pijnlijke borsten, stemmingswisselingen en vleesbomen. Van de huisarts kreeg ik de pil alleen  werden mijn klachten daar niet minder van. De zware bloedingen heb ik tot mijn 40e gehad….tot het moment dat mijn baarmoeder eruit moest.

De diverse gynaecologen wisten me niet te vertellen wat de oorzaak is van het ontstaan van vleesbomen. Dusss toen ben ik zelf maar op onderzoek uit gegaan en heb ik opleidingen gevolgd zodat ik nu mezelf én andere vrouwen kan helpen met hun hormonale problemen.

Anja van Boheemen

Anja van Boheemen

Hormoontheurapeut

Het positieve aan het hele verhaal is dat deze hormonale klachten mij er toe aan hebben gezet om opleidingen op hormoongebied te doen. Ik ben heel veel wijzer geworden en ik weet nu in ieder geval welke hormonen er bij mij al die jaren verstoord waren en ook waardoor dat was. Als ervaringsdeskundige kan ik andere vrouwen daardoor heel goed helpen.

Omdat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in gezondheid, had ik de afgelopen jaren al een aantal opleidingen gevolgd waaronder Ayurvedisch massagetherapeut, aerobic instructrice, personal fitness trainer en natuurvoedingsadviseur. Gevolgd door trainer hormoonfactor, evocircadian hormoontherapeut en in 2018 heb ik ook mijn diploma medische basiskennis aan het rijtje mogen toevoegen. Ik ben blij dat vanaf 2019 mijn consulten deels vergoed zullen worden door een aantal zorgverzekeringen.

Ik wil met mijn passie – gezondheid –  andere vrouwen helpen met hun gezondheid en hormonale klachten. De kennis die ik nu heb over hormonen is zo belangrijk dat ik hiermee andere vrouwen wil helpen met hormonale klachten waar artsen (nog) te weinig van weten.

Als ik eerder de kennis had gehad met betrekking tot hormonen die ik nu heb, had ik mijn baarmoeder er nooit uit laten halen! Die klachten kwamen door een onbalans in mijn hormonen oestrogeen en progesteron en die onbalans kwam door stress (stresshormoon cortisol) en verkeerde voeding wat ook stress is voor je lichaam. Langdurige stress veroorzaakt onbalansen in je hormonen omdat overleven altijd op nummer één staat en dus voorrang heeft op alle andere lichaamsprocessen.

Deze inzichten wil ik delen met mensen en mensen (vrouwen) helpen die ook een onbalans ervaren wat zich vaak vertaalt in dat ze “zich niet meer fit voelen”.

Stress is een grote boosdoener waar ik helaas alles van weet. Stress en ik waren geen vriendjes…. Hormonaal snap ik nu des te beter wat stress doet in je lichaam en met je geest. Wist je dat je met de juiste voeding ook stress kunt reduceren? Daarom is altijd het eerste waar ik met je naar ga kijken. De juiste brandstof beïnvloedt je lichaam én geest waardoor je je fitter en vitaler gaat voelen.

Als evocircadian hormoontherapeut heb ik geleerd te kijken naar de vraag “WAAROM” mensen ziek worden. EVO staat voor evolutie en CIRCADIAN voor ritme en de natuur. Gekeken wordt o.a. naar evolutie, ritme, de kritische periode, genen, hormonen, immuunsysteem en microben.

 

Wil jij meer energie, verlies van overtollig vet, een egale huid, een betere weerstand, af van je menstruatieklachten of opvliegers, minder stress, kortom je fitter voelen?

Pin It on Pinterest

Share This