Boekje ‘leef je leven in balans!’

Het boekje “leef je leven in balans!” heb ik samen met collega therapeute Regien Theuns geschreven omdat we merkten dat er behoefte was vanuit onze cliënten.

We hebben allebei de opleiding Trainer Hormoonfactor bij Ralph Moorman afgerond en we vervolgden die weg met de opleiding Evocircadian coach / Hormoontherapeut bij Leo van der Zijde.

Ik vind het leuk om mijn kennis te delen die ik heb opgedaan als Trainer hormoonfactor, Evocircadian Hormoontherapeut, Ayurvedisch massagetherapeut, overgangscoach, natuurvoedingsadviseur, personal trainer en leefstijl coach.

Het boekje ‘leef je leven in balans!’ bevat makkelijk te lezen informatie en gezonde recepten om je te helpen je levensstijl te veranderen, vol te houden en daarmee je hormonen opnieuw in evenwicht te brengen en houden. De reden dat ik dit boekje gemaakt heb is omdat ik na een consult of lezing vaak de vraag kreeg van mensen hoe ze dan het beste konden beginnen om een positieve aanpassing in hun voedingspatroon en leefstijl te maken. Vaak vinden mensen het lastig en zien er tegenop om hun leefstijl en voedingspatroon aan te passen. “Wat mag ik dan nog wel eten?!” hoor ik dan vaak. Uit eigen ervaring weet ik dat het het beste werkt als je een stappenplan volgt wat voor jezelf goed voelt. Niet alles in één keer radicaal willen veranderen want dat werkt meestal averechts en geeft dan zelfs eerder stress of frustratie en stress willen we nou juist niet!

Toen ikzelf net begon met gezonder en anders eten heb ik dit ook in fasen gedaan. Allereerst ben ik begonnen met groene smooties maken als ontbijt en ben ik daarmee gaan experimenteren. Dat voelde meteen goed en het resultaat was dat ik me al snel fitter begon te voelen. Hierna ben ik ook stapsgewijs brood en andere snelle koolhydraten gaan verminderen en weglaten uit mijn voedingspatroon en heb ik die vervangen voor andere lekkere gezondere koolhydraatbronnen.

Belangrijk is dat je het aanpassen van je voedingspatroon niet ziet als een dieet maar meer als een nieuwe levensstijl. En om het jezelf niet te moeilijk te maken hanteer je de 80/20 regel, 80% eet je zoveel mogelijk gezond en 20% kan ook wel iets minder gezond. Het leven moet immers ook blijven toch?!

Wil je ook een eerste stap zetten naar een gezondere leefstijl, een goede hormoonbalans en daarmee een fitter lijf? Koop dan het boekje en ga aan de slag.

Gezonde groet,

Anja

Boekje leef je leven in balans

Wilt u een (huiskamer) lezing of workshop over hormonen?

Boekje “leef je leven in balans!”

Dit boekje is in eerste instantie geschreven voor onze eigen klanten. Klanten die rekening willen gaan houden met hun hormonen en puur en gezond willen gaan eten. Als steuntje in de rug. Met voldoende recepten om snel te leren hoe je gezond en hormoonfactor proof kunt eten. Waar heel soms gebruik wordt gemaakt van een beetje (natuurlijke!) suikers, voegen we ook vetten en/of eiwitten toe om een eventuele bloedsuikerstijging te beperken. Al schrijvende realiseerden we ons, dat dit boekje ook juist geschikt is voor anderen dan alleen voor onze klanten. Voor hun vrienden, familie en bekenden bijvoorbeeld. Voor mensen die tot nu toe nooit over voeding in relatie tot gezondheid hebben nagedacht. Voor iedereen die wakker geschud wil worden. En voor iedereen die zijn of haar hormoonbalans misschien wel wil herstellen (en waarom je dat zou willen..daar komen we ik op mijn website en in dit boekje echt wel op terug), maar ook nog net niet toe is aan echte actie.

Lezingen/workshops

Ik geef lezingen op maat. Wil je meer weten over hormonale klachten en waarom je hormonen in balans brengen zo belangrijk is, of heb je een specifiek onderwerp of specifieke doelgroep? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Mijn workshop is op het moment nog in ontwikkeling. Ik wil een laagdrempelige en betaalbare workshop kunnen geven waarin ik je de eerste beginselen van hormoonbalans uitleg en bijbreng.  Ik maak het in deze basisworkshop niet te ingewikkeld, maar zorg dat je na een halve dag vol zelfvertrouwen weet, hoe je de eerstkomende maanden de basis kunt leggen voor een nieuwe gezonde leefstijl. Natuurlijk zal ik je veel vertellen, maar de nadruk ligt vooral op een praktische invulling. Want uit ervaring weet ik dat, eenmaal thuis, dát vaak het moeilijkste is. Dus weinig suffe teksten en mooie kreten. We gaan het doen, voelen, proeven en zien.

Wil jij het boekje ‘leef je leven in balans’ bestellen? 

Het boekje kost in mijn praktijk € 10,- en als ik het moet opsturen komen daar nog verzendkosten bij.

Heb je interesse in het bijwonen van een lezing of workshop? Vul dan hieronder je gegevens in.

Leef je leven in balans
Leef je leven in balans

Pin It on Pinterest

Share This