Hoe zou het zijn om eindelijk lekkerder in je vel te zitten

en weer energie te hebben?

Ik daag je uit om samen met mij je hormonen te “resetten” en daardoor een fitter lijf te krijgen.

Het is mijn missie om vrouwen naar een gezond gewicht, een fitter lijf en een gezonde leefstijl te helpen. Veel vrouwen lopen met klachten rond en denken dat er niets aan te doen is. Dat is niet zo! Graag wil mijn kennis delen met vrouwen en uitleggen hoe hun hormonen werken en hoe je die weer in balans kunt krijgen.

Even voorstellen:

Ik ben Anja van Boheemen, gediplomeerd Trainer Hormoonfactor en Evocircadian Hormoontherapeut. ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd geweest in voeding, sport en gezondheid en hoe die gezondheid te behouden of weer terug krijgen nadat die, om wat voor reden dan ook, slecht of minder goed is geweest. De afgelopen 3 jaar heb ik veel mensen leefstijl- en hormoonconsulten gegeven en ik vind het mooi om te zien hoe mensen met aanpassingen in hun leefstijl, grote resultaten kunnen behalen.

Herken jij de volgende klachten?

9

Heb je menstruele klachten of last van opvliegers?

9

Voel je je vaak gestressed?

9

Is je conditie niet al te best?

9

Heb je onbeheersbare eetbuien?

9

Heb je last van stemmingswisselingen?

9

Ben je vaak moe en/of slaap je slecht?

9

Wil het maar niet lukken om zwanger te raken

9

Vind je jezelf te dik of wil je van je lovehandles af?

Deze klachten hangen bijna altijd samen met je hormoonbalans.

Ga voor een fitter lijf!

Wil jij meer energie, verlies van overtollig vet, een egale huid, een betere weerstand, af van je menstruatieklachten of opvliegers, minder stress, kortom je fitter voelen?

Als gevolg van slechte voeding, te weinig beweging (of juist overtraining) en stress raken de hormonen uit balans.

Balans in onze hormoonhuishouding geeft ons veel meer energie, zorgt ervoor dat overtollig vet verdwijnt, je wordt ’s morgens fitter wakker en hebt meer energie gedurende de dag. Ik kan jou helpen je hormonen weer in balans te krijgen.

 

Wat kun je verwachten?

Hormoonanalyse

Je kunt een éénmalige hormoonanalyse doen waarbij ik door middel van uitgebreide vragenlijsten kijk bij welke hormonen er disbalansen bij jou zijn. Hier krijg je dan een persoonlijk leefstijladvies van op het gebied van voeding, training en stressreductie waar je vervolgens zelf mee aan de slag kan.

Je kunt ook een pakket kopen met daarin de hormoonanalyse plus 8 weken begeleiding waarbij je na 4 weken nog een vervolgconsult krijgt waarbij we evalueren hoe het gaat met je nieuwe leefstijl. Tevens kijken we dan hoe het met je klachten is en kijk ik nog een keer naar je voedingsdagboek om te kijken of er nog verbeterpunten zijn.

Ook is er een pakket als bovenstaand maar dan met 12 weken begeleiding en 2 vervolgconsulten.

Massage

Aangezien het (anti)stress hormoon cortisol bij veel mensen een veroorzaker is van hormonale disbalansen raad ik je aan om regelmatig een moment voor jezelf te nemen. Wie bij mij wel eens een Ayurvedische massage heeft ondergaan weet hoe ontspannen dat is en wat dit voor je kan doen! Een Ayurvedische (drukpunt)massage geeft je een gevoel van ontspanning, rust en balans. Daarnaast is aangetoond dat regelmatig een massage ondergaan goed is voor je gezondheid omdat dit een positief effect op je immuunsysteem heeft en het vermindert lichamelijke en mentale stress. En stress is iets waarvan we in onze huidige maatschappij genoeg hebben. Denk niet alleen aan werk maar ook aan het altijd bereikbaar moeten of willen zijn via app, facebook, twitter, instagram enz. De hele dag door krijg je allemaal prikkels die toch onrust geven.

Personal training

Ook training is een heel mooie tool om een aantal hormonen te kunnen prikkelen met als resultaat je hormoonbalans verbeteren. Vooral de hormonen groeihormoon, testosteron, cortisol, insuline en schildklier-hormoon kun je positief beïnvloeden door training. Krachttraining zorgt ervoor dat je spieren opbouwt waardoor je sterker wordt. Hoe meer spiermassa, hoe minder vetmassa en hoe meer spiermassa hoe beter je vetverbranding zal zijn, ook in rust. Ook verbetert je insulinegevoeligheid als je meer spiermassa hebt waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler wordt. Daarnaast krijg je er sterkere botten van. Met een aantal goede basisoefeningen (back to basic) gaan we de grote spiergroepen in je lichaam trainen waarbij er gekeken wordt naar jouw belastbaarheid en doelstelling.

Wat wordt er van jou verwacht?

Eerlijkheid en openheid en commitment. Om tot een juist inzicht in eventuele onbalansen te komen is het nodig dat je eerlijk en open bent over jezelf. Daarnaast moet je gemotiveerd zijn om aanpassingen in je leefstijl te willen maken.

Voordelen van mijn lijf- en leefconsulten met bijbehorende hormoonanalyse:

Gewichtsverlies

Je hebt al de nodige (crash)diëten gevolgd of al zoveel geprobeerd om af te vallen dat je er eigenlijk niet meer in gelooft. Of je bent na de eerdere diëten weer net zo hard weer aangekomen.

Natuurlijk heeft voeding en beweging ook invloed, maar als je hormonen uit balans zijn dan kun je dik worden van de lucht, of dik blijven. Zonder naar je hormonen te kijken heeft het geen zin om aan een volgende poging tot gewichtsverlies te beginnen!

Meer energie

Je stresshormoon cortisol heeft heel veel invloed op je energie en zorgt bij chronische stress ook voor verstoringen in andere hormonen. Fluctuerende niveaus van cortisol kunnen je het gevoel geven dat je enerzijds opgefokt bent en tegelijkertijd opgebrand. Je kunt ’s avond laat maar niet in bed komen en ’s morgens voel je je uitgeput. Door de uitgebreide vragenformulieren bij het intakegesprek kijken we samen waardoor je (lichaam) stress ervaart en kijken we vervolgens samen hoe je hier iets aan kunt doen.

Zo zijn er talloze klachten die te maken hebben met een verstoorde hormoonbalans.

Het voordeel van mijn programma is, dat er holistisch gekeken wordt naar eventuele lichamelijke problemen of onbalansen, dat wil zeggen dat ik kijk naar jou als geheel.

Kijken naar WAARDOOR je een lichamelijke klacht hebt en vervolgens de oorzaak aanpakken in plaats van symptoombestrijding.

Wil jij een einde maken aan je vermoeidheid en energiedips?

Heb jij interesse in hoe ik jou kan helpen je hormonen weer in balans te brengen waardoor je je fitter en gezonder zult voelen?

Stuur dan een mailtje naar info@hormoonormaal en laat me weten wat je hulpvraag is, dan neem ik contact met je op.

Gezonde groet,

Anja

Pin It on Pinterest

Share This